logo Rodenet

Over Rodenet

Rodenet, 'het digitaal geheugen van Kerkrade', is de gemeentelijke databank vol met materiaal rond het culturele erfgoed. Beheerd en opgezet door de bibliotheek, in nauwe samenwerking met de gemeente, en gevuld door instellingen en organisaties welke zich bezighouden met het culturele erfgoed, vormt het een onmisbare bron van beelden en feiten uit verleden en heden.

Op deze website krijgt u antwoord op uw culturele vragen over Kerkrade, zijn inwoners en zijn geschiedenis. De initiatiefnemers van Rodenet zijn de Kerkraadse Bibliotheek en de Gemeente Kerkrade. 

De leveranciers van de inhoud zijn allerlei organisaties en verenigingen rondom het erfgoed. Zij zijn in het bezit van collecties objecten, foto’s, films en documenten, die allemaal gedigitaliseerd worden, zodat ze in Rodenet voor u toegankelijk zijn.

Het intellectuele eigendomsrecht op alle teksten, beelden en geluiden op www.rodenet.nl behoort toe aan de licentiegevers: de deelnemers aan Rodenet. Het verveelvoudigden en/of openbaar maken door druk, foto, fotokopie, fax, overtypen of opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand is dan ook niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de licentiegever. Desgewenst kunt u toestemming vragen via het contactformulier op de website.

Rodenet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae